Bjørn 2016-02-18 00:02:28

Utstyr

Vi anbefaler at barna har ski og staver til både skøyting og klassisk. I den yngste gruppen (10 år og yngre) er det i orden med ett par ski (i så fall må festesmøring alltid tas av før skøytektreningene), men barna vil ha stor fordel av å ha to par staver. Ski fra forrige sesong kan ofte brukes som skøyteski kommende sesong. Det samme kan gjelde staver. Det anbefales kombisko frem til barna er 12 år. Dette er rådgivende, og riktig lengder avhenger litt av løperens teknikk og fysikk. Vi anbefaler ikke smørefrie ski da de ofte kan være vanskelige å få bra feste hvis det faste og harde forhold. Det er lurt å kjøpe myke klassiske ski da de er mye enklere å få godt feste med. 

Klassiske langrennski for 7-8 åringene er typisk 15-20 cm lengre en barnets lengde. For eldre barn økes lengden med 5 cm. Ski for skøyting skal ha fra samme høyde som barnet til 5 cm høyere. 

Det gjør det mye letter for barnet å kontrollere skiene hvis de vokser ut av skiene og ikke inn i skiene. Husk at skiglede henger mye sammen med at skiene fungerer bra :)

Stavene måles på følgende måte:

Stå på skien og sett staven opp skien rett forand bindingen:
- Klassisk: Staven skal nå til kragebeinet, midt mellom skulder og brystet.
- Skøyting: Staven skal nå til mellom munn og nese.

Mer info finnes bl.a. hos Skiforbundet.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket