Treningen

Jutulkara bruker et treningskonsept med tre faste ukentlige treninger. Dette har vist seg effektivt over mange år, både for løp, stavgang og gange.

2019-10-01
admin1

Området

Felles for alle treningene er at vi bruker den flotte naturen i nærområdet, med stier, løypetraseer, skogsveier og vanlige veier i nærområdet fra Skuisletta, vanligvis opp på nordre del av Tanumplatået, rundt Ståvivannet, Jordbru, Persbråtan og Vestmarka. Vi søker naturopplevelsen når vi er ute på trening, og unngår mest mulig å løpe på asfalt – også for å unngå belastningsskader.

Infrastruktur

Vi bruker Jutuls garderobe i Jutulstua, her er det dusj og badstu som stort sett er i bruk etter hver eneste trening for de som ønsker det, men andre drar hjem i treningstøyet og tar dusjen hjemme – det er opp til hver enkelt. Garderobe finnes både for menn og kvinner.

Jutul har også et styrketreningsrom som kan brukes i forbindelse med trening, evt. i stedet for utetrening f.eks. hvis man har skader som hindrer løping.

Treningsopplegget

Vi bruker et godt gjennomprøvd treningskonsept med kombinasjon av intervaller og rolige langturer. Dette er tidseffektivt, har god effekt og vil normalt være tilstrekkelig for en glad mosjonist, selv om noen supplerer med mer eller annen type trening i tillegg.

Det er imidlertid ikke noe press om å delta på alle tre treningene i løpet av en uke – det er helt opp til hver enkelt hva en ønsker og har tid til å få med seg av trening.

Intervalltreningene

Vi starter vanligvis med å varme opp i ca. 10-15 minutter ved å gå/jogge opp fra Skuisletta til et egnet startsted på «platået».

Intervallene gjennomføres slik at gruppen samles etter hvert drag, vi holder sammen og ingen blir akterutseilt :-)

Allikevel får alle så høy puls som man ønsker – det er opp til egen innsats.

Når intervallene er ferdige jogger vi rolig ned igjen til Jutulstua – ofte for en hyggelig prat før hjemtur eller dusj, badstue og skifte i garderoben.

Kortintervall

På disse treningene har vi vanligvis serier på fem intervaller à ett minutt eller 40 sekunder. Pausen mellom intervallene er halvparten av lengden på intervallet, med en litt lengre pause mellom hver serie. Vanligvis rekker vi i overkant av 20 intervalldrag på en treningsøkt.

Langintervall

Her er intervallene vanligvis tre minutter, og vi rekker åtte repetisjoner i løpet av en treningsøkt.

Rolig langtur

Som navnet tilsier er dette en litt annen type trening der pulsen ikke skal på langt nær så høyt som under intervallene, og vi går ofte de bratteste motbakkene. Her bruker vi primært Vestmarka så lenge det er snøfritt, men også Rykkinn, Bærums Verk og Lommedalen er innenfor rekkevidde for en totimers tur.

Styrketrening

I vinterhalvåret arrangerer vi en felles styrketreningsøkt for de som vil etter intervalltreningen på torsdag. Treningen starter ca. 19.40 og varer en halvtimes tid.

 

 

Kalender

August
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket